Tips voor je geboortekaartje

Voel je je creatief en wil je zelf aan de slag gaan met ontwerpen? Hieronder een aantal tips & uitleg om een perfect geboortekaartje te kunnen maken in de eidtor:

Opmaken in de editor:
1. Plaats een afbeelding of achtergrond altijd over de rand van de kaart. Als je een afbeelding verschuift zie je een extra buitenste lijn - plaats de achtergrond of afbeelding tegen die lijn aan, om witruimte of zwevende afbeeldingen te voorkomen. 

2. Centreer je tekst/afbeelding - als je een tekstblok plaatst en deze verschuift zie je een rode verticale lijn in je scherm, zo zie je automatisch of je de tekst centreert.

3. Werk met het hulpraster (in het werkmenu het bovenste icoontje) - dit helpt om teksten of afbeeldingen uit te lijnen.

4. Zet je teksten niet tegen de rand aan, maar houd een mooie ruimte.

5. Kleuren op je scherm - je kunt elke kleur kiezen die je wilt, echter houd er altijd rekening mee dat kleuren op een scherm er heel anders uit komen te zien als het wordt gedrukt. Ik raad je dan ook sterk aan om van tevoren een proefdruk te bestellen (of meerdere) om het kaartje in het echt te kunnen zien.

6. In de beeldbank heb je diverse afbeeldingen die je kunt kiezen, maar je kunt ook zelf een afbeelding of achtergrond uploaden (let er wel op dat dit van goede kwaliteit is).

7. De meeste afbeeldingen/illustraties uit de beeldbank kun je aanpassen qua kleur - zit er echter een illustratie bij waar dit niet bij lukt - stuur mij een berichtje en ik zet dit gratis voor je om!

8. Zie je een afbeelding/illustratie op een ander geboortekaartje maar niet in de beeldbank? Open dan dat kaartje, kopieer de afbeelding (CTRL+C) en plak het op je eigen kaartje (CTRL+V) of neem even contact op als dat niet lukt.

 

Extra kaarten
Tip, je kunt beter 5 á 10 kaarten extra bestellen dan achteraf bijbestellen (voorkom hogere kosten) - je vergeet altijd wel iemand om op je lijst te zetten. 

Enveloppen
Bestel je enveloppen altijd net een centimeter groter dan je kaart; dus voor een kaart van 13x13cm, heb je een envelop van 14x14cm nodig!

Verzending
Weeg de kaartjes voordat je het op de post doet en doe de juiste hoeveelheid postzegels op de kaart (je wilt immers niet dat je familie en/of vrienden een frankeerboete krijgen doordat je te weinig postzegels erop hebt gedaan).

Wij helpen je graag
Je mag ons altijd een berichtje sturen (via de app) - bellen of mailen, wij helpen je graag. Dus twijfel je over dingen op je kaartje of wil je gewoon even dat we meekijken; vraag dan gerust om hulp!