Handige checklist voor je geboortekaartje


Voorkom foutjes in je geboortekaartje: Essentiële punten om te controleren! Niets is vervelender dan ontdekken dat er een fout is nadat je geboortekaartjes al gedrukt zijn. Ontdek hieronder de punten om foutjes te voorkomen en ervoor te zorgen dat je kaartje perfect is voordat je de bestelling plaatst:


1. Naam van je kindje - en eventuele 2e/3e namen
Staat de naam goed gespeld zowel op de voorkant als op de achterkant (of binnenkant) van het kaartje? Kijk ook naar eventuele meerdere namen en de achternaam. (Als je ervoor kiest om de achternaam van je kindje te vermelden op de achterkant, hoef je niet per se de achternaam achter jullie eigen namen te vermelden en andersom). 

2. Geboortegegevens
Voordat je kindje geboren is heb je misschien al 1 of meerdere kaartjes klaarstaan, hier staan meestal fictieve geboortegegevens in - een andere datum, ander gewicht, ander tijdsstip, andere geboortelengte. Check dit altijd goed! (Tip: zet dit van tevoren op XX ipv een fictief getal, dit zie je sneller). 
- maanden zijn met een kleine letter (dus 4 oktober 2028) en je schrijft er geen 0 bij
- bij 04.10.28 komt er dan wel weer een 0 bij
- bij geboortetijden zet je voor nacht/ochtendtijden een 0 ervoor, dus bijv: 05.16 uur

3. Contactgegevens en eigen namen
Wel zo fijn als je jullie eigen namen ook (goed) vermeld met bijbehorende adresgegevens (mensen willen je heel graag een felicitatiekaartje sturen:)). Vergeet ook niet de broertjes en/of zusjes erbij te vermelden, zij zijn immers ook net zo trots! (En check ook goed de telefoonnummers).

Extra kaarten
Tip, je kunt beter 5 á 10 kaarten extra bestellen dan achteraf bijbestellen (voorkom hogere kosten) - je vergeet altijd wel iemand om op je lijst te zetten. 

Enveloppen
Bestel je enveloppen altijd net een centimeter groter dan je kaart; dus voor een kaart van 13x13cm, heb je een envelop van 14x14cm nodig!

Verzending
Weeg de kaartjes voordat je het op de post doet en doe de juiste hoeveelheid postzegels op de kaart (je wilt immers niet dat je familie en/of vrienden een frankeerboete krijgen doordat je te weinig postzegels erop hebt gedaan).

Wij helpen je graag
Je mag ons altijd een berichtje sturen (via de app) - bellen of mailen, wij helpen je graag. Dus twijfel je over dingen op je kaartje of wil je gewoon even dat we meekijken; vraag dan gerust om hulp!